Sommer og jul på Kanariøyene

02.01.2023

22.12.22: Vi våknet i dag til sol og behagelig temperatur. Tidlig var vi i gang med dagens agenda: kontakte Marinaen for plass, fylle drivstoff og fylle vann. Betjeningen i Marinaen viste seg å ikke være av den hjelpsomme typen. Marinaen var «full» og uten avtale fikk du ikke snakke med betjeningen. Vi ble derfor henvist til ankerplassen utenfor marinaen. Sikkert like så greit. Vi fylte derfor drivstoff og vann på vei ut, og unnet oss en is i solen. Min første på turen (det sier litt om været vi har hatt, for jeg spiser is ved hver anledning som byr seg). Etter litt frem og tilbake (og uoppmerksomme 80 meter med kjetting) var ankeret trygt på plass og båten lå fint ved siden av et dusin andre båter. Tydeligvis flere som måtte ankre opp utenfor marinaen.

Utover dagen tok Linn, Martin og jentene turen med buss opp til oss. Etter litt om og men fant vi et sted å plukke de opp inne i marinaen. En liten dingy-tur senere var vi alle samlet ombord i båten. Jentene var helt i ekstase, og det var vi og! Kjekt med litt familietid i varmen. Brus og snop ble konsumert. Takk til jentene som tok med sjokolade og marsipan fra Norge til oss. Det slo an. Videre badet de tøffeste av oss: Martin, Linn, Amanda og Janni. Felicia satt litt lenge nede i byssen og begynte å kjenne på sjøsyken, Pappa derimot klarte ikke å komme frem med en god unnskyldning.

Utover kvelden tok vi turen inn på land og fant oss en restaurant like ved marinaen. Der var stemningen god (spansk julebord?) og maten nydelig.

Vi kalte det en dag etter middag, ingen plass til dessert i dag. Linn og co tok bussen sørover igjen, mens vi tok jollen ut til båten. Den ulåste jollen lå heldigvis der vi la den fra oss, og båten lå fint på anker. Da kunne vi ta kvelden vi og.

23.12.22: Ny dag i varmen. Solen skinner og vi klager ikke! Vi håpte å få plass inne i marinaen i dag, men vi hørte aldri noe fra de. Så da låste vi båten og dro sørover til San Augustin for å mæte Linn og co ved hotellet deres. Det skal sies at det tok noen timer før vi kom oss av gårde... Pappa som mener han har stålkontroll på hvor alt i båten er fant ikke vaieren og hengelåsen til jollen. Først etter å ha endevendt omtrent alle skuffer, skap og skjulte rom (de er det mange av) fant vi den. Selvfølgelig på det siste stedet vi tenkte den kunne være og under all provianten vi kjøpte i Lagos. Jaja vi skulle vel ikke bruke den før i Karibien..

Bussturen tok omtrent 50 minutter og en liten spasertur senere møtte to smørblide jenter oss i resepsjonen. De hadde allerede badet og spist lunsj. Etter en liten omvisning og en øl på hotellrommet dro vi alle ned på stranden. Der badet vi (brrr), lekte tikken, lagde havfruer i sanden, spiste pizza og drakk en kald øl. Livet i syden er godt for både barn og voksne. Utover ettermiddagen begynte solen å takke for seg. Da tok vi beina fatt og gikk langs stranden bort til et klassisk syden «shoppingsenter». Her fikk jentene kjøpe seg en julegave eller to før vi dro hjemover mot hotellet igjen. Like ved hotellet lå det en 1000 kvadratmeter stor «thailandsk hage» med Restaurant og minigolf. Her tok vi noen slag (den vanskeligste banen jeg har spilt på) før sulten slo til. Jentene fikk velge hvor vi skulle sitte i den svære hagen. Valget falt på en av de store gjennomsiktige kuplene med masse lys. Der hygget vi oss med masse god mat. Alt fra kylling satay til noe jeg ikke kan navnet på. Så tok vi farvel med familien for denne gang og satte oss på bussen tilbake til båten, vel vitende om at nå er det lenge til vi ser familie igjen. God man har FaceTime og lokale simkort!

24.12.22: Nok en dag våknet vi til blå himmel og sol. Julaften startet med egg og bacon på skivene. Etterfulgt av litt ærender. Vi fikk vasket en del maskiner med klær og lett etter camping-gass, men det viste seg fort at spanjoler ikke er så glad i å jobbe på julaften. På formiddagen en gang satt vi oss ned for å planlegge ferden videre. I skyggen av familietid hadde et lavtrykk på vei innover mot kanariøyene gått oss hus forbi. Skuffelsen var til å ta og føle på. Misforstå meg rett, Kanariøyene er veldig behagelig, men det er ikke målet vårt: Karibien. Selv om vi føler vi er litt bak skjema er det all verdens med tid å ta av og sikkerheten skal alltid komme først. Vi handlet uansett inn litt mat vi manglet. På Kanariøyene florerer det med kakerlakker. Det ønsker man ikke å få ombord. Derfor blir sko brukt på land vasket før man går ombord, samt alle matvarer kjøpt på butikken.

Utover kvelden senket juleroen seg, vi spiste pinnekjøtt og så på film.