Porto, en by med mange ansikter

29.09.2022

Fredag 30. september 2022. Etter å ha ventet på avklaringer på skader, deler og reparasjoner, fant Janni og jeg på mandag ut at vi tar en tur til Porto i Portugal.  Janni skulle reise hjem derfra fredagen. I løpet av mandagen fant jeg ut at jeg skulle benytte anledningen til å ta meg en tur hjem, båten blir jo liggende på vent noen uker. Fikk booket en flybillett med samme fly som Janni. 

Tirsdag tok vi bussen fra Coruna til Porto tidlig om morgenen. Turen tok  litt over 4 timer. Fint vær og en fin busstur. Kjekt å få sett litt av nordvest Spania og litt av Portugal. Vi hadde booket inn på et lite, koselig hotell i gamlebyen. Hotellet kan anbefales, kort vei til det meste, rent og pent. Været var litt blandet men helt fint for vandring i byen. Vi fikk noen regndråper onsdag og torsdag, men byene varte ikke lenge. 

"En gammeldags by med nymoderne bekvemmeligheter"

"Porto som ga landet (og portvinen) navn, er Portugals nest største storby etter Lisboa. Den eldgamle byen som av og til kalles Oporto, har én fot solid plantet i den industrielle nåtiden. Gamlebyen i Ribeira ble bygd på høydene over Duero-elven og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. São Francisco-kirken fra det 14. århundre er en viktig attraksjon i likhet med de lokale portvinkjellerne, for det meste beliggende på andre siden av elven i Vila Nova de Gaia."