Oppdagelsesferden når nye høyder!

24.12.2022

Torsdag 15. desember 2022. Etter nesten 2 uker i Lagos begynner både pappa og jeg å bli rimelig gira på å komme oss videre. Værvinduet ser fortsatt ut til å starte på fredag, altså i morgen. Det betyr at vi har en dag igjen i Lagos, og den utnyttet vi til det fulle.

I min desperasjon etter å gjøre oppholdet i Lagos litt triveligere kom jeg over nettsiden til «Horses in the sun». Den tilhører en engelsk-portugisisk-familie og deres 11 hester. I tillegg til å være nærmest selvforsynt på den lille gården sin, tilbyr de guidede rideturer i det samme området som jeg syklet gjennom på gårsdagens sykkeltur. Perfekt!

Til min store overraskelse ønsket pappa å være med. Spente ble vi hentet ved seilbåten og kjørt til gården ca. 25 min unna. Der fikk vi utdelt hver vår hest. Som vanlig er været i Lagos ustabilt. I det vi ankom gården åpnet himmelen seg og regnet høljet ned. Heldigvis varte regnet like lenge som vi trengte å smalltalke med eierne. Solen tittet frem og vi fikk en fantastisk ridetur på rett i overkant av 2 timer. Guiden tok oss med på en runde i naturparken på rundt 10 km. Vi fikk se alt fra hvordan man henter ut kork til nydelig sjøutsikt. Det hele var rett og slett en fantastisk naturopplevelse. Hestene var utrolig veloppdragne, men pappa sin hest var av den litt late sorten. Den foretrakk å ligge et eller ti hestehoder bak, mens min helst skulle ligge et hestehode foran. Når pappa så seg lei av å ligge langt bak fikk han like så gjerne hesten over i trav. Det var ikke det jeg hadde sett for meg da vi skulle på tur - pappa i trav etter meg. Kult!

Etter rideturen ble vi kjørt tilbake til båten. Like hele, sett bort i fra at pappa nesten ikke kunne gå haha.

Resten av kvelden gikk med til å gjøre båten «seil klar». I morgen vender vi snuten mot Kanariøyene!! Og det gjør våre dansk-amerikanske venner ombord på SV Athena også.

- Janni