Mindelo, Kapp Verde

05.01.2023

En liten hilsen fra oss to i Mindelo! Mindelo, er en kappverdisk havneby på den nordlige delen av øya São Vicente. Her har vi tilbrakt de siste dagene i Mindelo Marina. Den er relativt ny, etablert i 2008. Etter den kom på plass er Kapp Verde blitt ett populært stoppested langs den typiske "melkeruten" til Karibien. Med god grunn. Du korter ned antall døgn til havs betraktelig, kan fylle drivstoff, og viktigst av alt oppleve en fantastisk kultur.

Etter en natt ankret opp uten for marinaen, fant vi veien inn til bryggen med drivstoff. Løse kanner og båt ble fylt opp med diesel. Videre ble vi pent geleidet inn i Marinaen. Hele 4 ansatte hjalp oss på plass. Uvant å ligge på boye, men deilig å få hekken inn mot bryggen. Dagene i marinaen har bydd på solide råser og strøm, og masse hyggelige mennesker. 

I det man beveget seg ut av marinaen var det liten tvil om at man befant seg på et nytt kontinent, men en helt annen kultur. Spennende! Mindelo sentrum er fargerikt og folkene imøtekommende. Vi har storkost oss med billig øl og mat, mange skritt og bading. Videre har vi fått fylt opp båten med mer vann, kullsyrevann (det var ikke lett å finne her nede), fanta, juice, øl, chips, og alt annet vi måtte trenge før Karibien. Ferskvaredisken er ikke som hjemme, så det får vente til vi er vel over dammen.