Marqueses og Stein-Erik mønstrer av

10.05.2024

Tirsdag 30. april 2024. Etter at v ankom Hiva Oa brukte vi noen dager på vask og stell av båten. Grønsken stod til langt opp på skrogsiden. Måtte også bytte ut en silikon fuge på kabin taket, begynte å lekke i en skikkelig regnbyge ute på Stillehavet. Det dryppet ned i sofaen , hvor jeg prøve å få litt søvn i bølgene. I Chandleriet fant jeg en ny inverter på 2 kw som var stor nok til å drive watermakeren. Så nå lager vi vann igjen. Fredag til søndag (12-14 april) spiste vi på Food-truck'en på kaien. God mat og veldig store porsjoner. Vi var flere ganger inn til sentrum som var en halvtimes gange unna.

Tirsdag 16 april leiet vi en bil og dro på sightseeing rundt øyen. Vi klatret opp til 85 m på det høyeste og fant en liten restaurant ved enden på den ene veien. God lokal mat. Naturen på øyen er fantastisk.

Fredag 19. april kastet vi loss og dra til naboøyen Hanateio, her traff vi Krister, svensk, som hadde bursdag på lørdag. Den skulle feires. Det skulle komme noen svenske båter til fra en annen bukt. Det viste seg å være båten Matilde, so jeg traff i Vista Mar og Pacific Wind som jeg traff i Shelter Bay. Lørdag ble det fest, først prøvesmaking på diverse i Matilde ( 13 stykker i cockpiten) så middag på "snacken" på land. Der var det buffet med godt utvalg i lokale retter.

Søndag ut på dagen seilte vi videre til Oa Pou og ankom mandag morgen. Koselig lite sted med ca tusen innbyggere. Og de har et bakeri. Der fikk vi handlet ferskt brød tirsdag morgen. Deilig, vi måtte klare oss uten de siste dagene på Hiva Oa, de var tomme for mel og ny forsyning kom med båten fredag.

Torsdag seilte vi videre til D'anaho, en bukt på nordsiden av Nuku Hiva. En stille og rolig bukt med flott sandstrand. Dagen etter gikk vi tur på stranden og fikk muligheten til å sette oss ned og nyte en kald pils på den lille restauranten.

Vi hadde ankret opp rett innenfor en svensk båt, og fruen ombord kom svømmende forbi og slo av en prat. Det viste seg å være båten som plukket opp det svenske paret som var uheldig å miste roret slik at båten sank. Det skjedde bare noen seiltimer nord for oss nest siste dagen på kryssingen. Og det som gjør verden enda mindre, var at båten som sank, møtte vi i San Blas og hadde en lang prat med paret ombord der.

Lørdag 27. april seilte vi til Taiohae, herfra skal Stein-Erik reise hjem fra på tirsdag. Vi hadde planer om å spise ute søndag, men det viste seg at alt var stengt. Vi fikk kjøpt litt pommes frites fra en liten food truck. Mandagen fant vi en restaurant og fikk kjøpt pizza og fatøl. Kan ikke huske sist jeg gjorde det. Ellers var vi litt rundt i området og kikket. Ikke et stort sted, men koselig. Vi fikk ordnet med leiebil til dagen etter.

Tirsdag 30. april, i dag mønstrer Stein-Erik av. Vi skal kjøre til flyplassen, en biltur på litt over en time. Flyplassen ligger på nord-vest siden av øyen. Det ble en flott tur over fjellene på smale svingete veier. Høyeste punktet på turen var 1250 meter over havet. mellom 2 fjelloverganger lå en fantastisk stor og flott slette med store flokker hester. Tror det er flere hester enn mennesker på denne øyen. Flyplassen er liten, og Stein-Erik reiser herfra til Tahiti. Der blir han en dag før turen går videre mot Norge.

Etter 2 måneder og utrolig mange opplevelser er det tungt å si adjø. Blir rart å reise tilbake til båten alene.