Livet i Vista Mar

07.01.2024

Søndag 7. januar 2024. Ukene går fort. Etter at gutta fra Bergen dro tilbake 4 desember ble jeg liggende i Playita til lørdagen. Fredagen kom riggereren fra Shelter Bay og skiftet begge D2 vaierne, sjekket spenningen i øvrige slik at riggen igjen var 100% klar for nye oppdrag. Jeg hadde tenkt å dra ut til Taboga og bli liggende noe dager, men riggeren anbefalte meg å ikke gjøre det pga høy kriminalitet, ikke noe problem på dagtid, men ikke overnatt. Så lørdagen dro jeg vestover til en liten øy som heter Otoque. Der fant jeg en plass i en liten bukt og ble liggende et par dager. Litt bading og snorkling. Mandagen dro jeg videre til Vista Mar marina hvor planen var å ligge mens jeg tok en tur ut av Panama. Visa når du kommer inn gjelder bare for 90 dager og jeg har vært litt over tiden. Andre seilere sa det gjør ingenting, bare betal en liten bot på flyplassen så er det greit. Men etter litt sjekking så fant jeg ut at det ikke var så enkelt. Fredag troppet jeg opp på det nasjonale immigrasjonskontoret i Panama City. Fikk ikke komme inn, hadde kortbukse (knelengde) på. Jeg fant en butikk og kjøpte meg en bukse. Tilbake til kontoret. Der snakket de spansk og bare det. Det var masse folk rundt omkring og det så ut som alle ventet på noe. Jeg ble geleidet ned en etasje og tatt fra skranke til en luke. Fikk utlevert et A4 ark meg mange punkter på spansk. Heldigvis dukket Luis opp, snakket engelsk og var behjelpelig. Jeg måtte ut i bodene utenfor kontoret hvor jeg kunne få tatt 2 passbilder, kopi av pass og printet ut et skjema med all personlig informasjon. Jeg var glad Luis fremdeles var med som tolk, og han fikk ordnet med alle detaljene. Inn igjen og levere fra seg, nytt skjema utfylt og fikk beskjed om å gå i en annen luke og betale boten på 106$. Tilbake med kvittering og så fikk jeg stempel i passet. Nå skal alt være klart til hjemreise i morgen. Må være ute av landet i minst 30 dager før jeg får komme inn igjen.

Livet i Vista Mar har vært kjekt. Sykkelen er funnet fram og jeg har vært på mange turer innover i landet. Lengste turen var inn til El valle, som ligger på 600 meter høyde. Måtte over 750 meter før nedkjøringen til El Valle begynte. Der fantes e Zoo, varmekilder og en del andre turistattraksjoner. Turen frem og tilbake var 8 mil og det kjente jeg i knærne.

Jeg har også vært på med Aquabike- trening 2 ganger i uken. Treningen avsluttet med sosialt samvær med god drikke i noen timer. Kjekt. Har også med kjente vært noen ganger inn på Golden Coast Brewery, en restaurant med god mat og underholdning.

Noen turer til Panama City har det også blitt, bussforbindelsen er gode og det koster bare 3 $ med bussen inn til City, ca 10 mil. Busstasjonen ligger rett ved siden av et stort, stort kjøpesenter hvor du får alt det du trenger.

Min iphone begynte i forbindelse med en oppdatering å lagre bilder i et appleformat, overført til PC kunne de ikke brukes. Laster ned flere konverteringsprogrammer (betalte) på PC'en, men de klarte ikke jobben. Måtte laste ned app på ipad'en og konverter der før overføring til PC. På iphone under innstillinger kamera kan du velge at den skal lagre i et annet format. Tullete problem som stjal mye tid.