Shelter Bay

29.10.2023

Livet i Shelter Bay

Mandag 9. oktober 2023. Oy, ukene går fort og nå er det lange siden jeg har oppdatert loggen min. Jeg kom tilbake til Shelter Bay 8. august. Ukene har flydd avgårde og er blitt brukt til vedlikehold, vask, fiks av instrumenter og velferd. Ny AIS er innstallert og radaren er fikset. Generator og påhengsmotor har fått sine servicer og alt skal nå virker og være klart til videre tur. Fuktigheten her er høy og jeg måtte tømme alle skap, vaske alt og bli kvitt alt som heter mugg. For å holde fuktigheten i båten nede har jeg kjøpt avfukter , selvfølgelig 110 volt slik at jeg også måtte har en inverter fra 220 volt til 110 volt. Men det funker og fuktigheten er under kontroll. Det var utrolig å se hvordan mugg trives på belter av lær samt noen syntetiske materialer mens den på andre ikke komnmer i det hele tatt.

Men det har ikke bare vært arbeid. Sykkelen er funnet frem og jeg har hatt noen fine sykkelturer. Blant annet til San Lorenzo, et fort fra tidlig 1600 tallet som var i overraskende god stand. Turene til kanalslusene på atlanterhavssiden har det også blitt. På vestsiden var det ikke laget til for publikum og når jeg tok meg litt tilrette tok det ikke lange stunden før vakt med soldat kom. Etter "forhør" og sjekk av sekk etc i 10 minutter med mye kommunikasjon med hovedvakten fikk jeg sykle videre. Litt skremmmende siden de er så godt bevæpnet med maskingevær. På østsiden hadde de et besøkssenter, så der var det mulig å få sett litt mer.

På turene er det som regel mange dyr å se. Vaskebjørn , maursluker apekatter et det mange av og lett å få sett. Andre er ikke så lett. Her i marinaen har 2 krokodiller slått seg ned. Mange har sett dem, men jeg har ikke sett noe til dem ennå. Men på turen gjennom kanalen fikk jeg sett flere.

Det ble også tid til en seiltur til Portebelo og Isla Grande. Samt en tur gjennom kanalen som linehandler på en dansk båt. Et ungt dansk par trengte litt hjelp og 3 langtursseilere fra marinaen stilte villig opp.

I marinaen er det en del felles aktiviteter for langturseilerne. Hver søndag er det felles grilling. Onsdag kveld er det happy hour og fredagen er det som oftest sigar/dominokveld. Badebassenget blir også flittig brukt av de fleste.

Nå venter jeg bare på Linn og familien som kommer på besøk i morgen.