Kanskje på tide å oppdage Lagos?

24.12.2022

Onsdag 14. desember 2022. Bedre sent den aldri.
Ettersom været ikke spiller på lag fant jeg ut at det kanskje kunne være kjekt å oppleve Lagos fra sykkelsetet. Pappa snublet ut av båten her forleden, så han ville hvile. Sykkel ble booket fra «Bica Bikes» i nabobygda. Aller helst ønsket jeg å booke en guidet tur med fulldempet stisykkel, men det dårlige været gjorde at alle tilbyderne ikke arrangerte turer denne uken. Typisk! Så etter noen timer på Google og Strava (treningsapp) lagde jeg meg en rute som så overkommelig ut.

Etter en kort taxitur ankom jeg Luz og fikk hentet ut sykkelen. En helt ok el-hardtail. Jeg satte kursen mot havet og fulgte en sti som gikk langs med klippene Algarvekysten er så kjent for. Været spilte på lag og turen startet veldig bra. Vel fremme i neste tettsted vendte jeg kursen innover i landet. Her møtte jeg på regn. Masse regn. Turen fortsatte inn i et tilrettelagt område for terrengsykling. Her var det stier, traktorveier, gjørme, utsikt og mer regn. Heldigvis avtok regnet og solen tittet frem. Jeg syklet videre mot toppen av området og ble møtt av en veldig fin utsikt. Ut av det blå kom en ny regnskyll så kraftig at jeg måtte søke ly under et tre. Regnjakken hadde jo tross alt blitt igjen i båten...
Jeg beveget meg ned og ut av det tilrettelagte fjellområdet og nærmet meg bebyggelse igjen. Her møtte jeg på 2 vakthunder som til min store overraskelse ikke var bundet fast eller bak gitter. Jeg satte opp tempoet og det gjorde like så greit de også. Det ble noen minutter med høy puls, før hundene til slutt vendte snuten hjemover igjen. Solen tittet frem igjen og jeg kom meg trygt tilbake til sykkelbutikken. Gjørmete og fæl tok jeg taxi tilbake til seilbåten. Mange minner rikere!

Resten av kvelden gikk med til å handle inn (enda mer) til overfarten. Båten har blitt noen kilo tyngre her i Lagos - det er et godt tegn!

Som resten av tiden i Lagos går kveldene med til å studere værappen Windy. Det ser ut som vi kanskje kan sette kursen sørover på fredag. Krysser fingrene for det.

  • Janni