Etappe 70: Prince Rupert Bay til Les Saintes

28.02.2023

28. februar 2023: Vi skulle gjerne hatt flere dager her på Dominica… men Norge kaller for meg, så her må vi holde tidsskjemaet og bevege oss nordover. Så klokken halv 8 kastet vi loss. Solen skinte fra blå himmel, noe som ikke har vært vanlig her på øya siden november (skal vi forstå Valerie fra gårsdagens ridetur rett). Det er tørketid, men regnskog og høye fjell gjør at det blir et slags mikroklima på øyen.

Seil ble heist og vi satte kursen mot de små øyene vi kunne skimte i det fjerne. Øygruppen Les Saintes ligger midt mellom Dominica og Guadeloupe, men tilhører Guadeloupe og dermed Frankrike. For Guadeloupe er en del av de oversjøiske departementene til Frankrike. Vi beveger oss dermed inn i EU igjen. Begynner å bli noen måneder siden sist for både pappa og meg!

Ferden nordover startet rolig, med lite vind og bølger. Det det derimot var mye av var sjøgress. Så det ble litt slalåm mellom «øyene» av sjøgress, med seil, seil og motor, og bare seil. Videre tok vinden seg opp og vi kunne cruise mot øyene med fin fart. Etter nesten 5 timer kunne vi ankre opp utenfor den lille øyen «Terre-De-Haut». Her var vannet klart og øyen frodig, akkurat slik vi liker det. Før vi gikk i land for innsjekk (som er betydelig raske gjort innenfor EU/EØS/Schengen enn på resterende karibiske øyer) produserte vi vann med vår kjære watermaker.

- Janni