Etappe 61, Barbados til Bequia

27.01.2023

Lørdag 28. januar 2023. Ferdig sjekket ut fra Barbados kastet vi loss kl. 12 og satte kursen rett vest. Neste stopp: Bequia (uttales «Bek-Way»), en liten øy sør for St. Vincent. Denne er kjent fra blant annet boken «Kunsten å forlise», som vi kan anbefale.

Ferden startet med flatt hav og lite vind. Etter noen timer tok vinden seg opp og gav oss perfekte seilforhold. Endelig! Vi seilte med fullt forseil og fullt storseil ute. Helt herlig! Vi suste inn i solnedgangen. Pappa tok første skift på natten, og vi jentene mønstret på kl.03.30. Frem til da hadde pappa halve storseilet ute og fullt forseil. Pappa hadde holdt litt igjen for å være sikker på at vi kom frem i dagslys. Da vi nærmet oss grunnere farvann (2000m til 60m) var vi forberedt på sterk strøm, mer vind og bølger. Det fikk vi! Og regn. Heldigvis ikke squalls av typen vind fra alle retninger, men gjevn høy vind og styrtregn. Seil ble revet og autopiloten fikk hvile i de store bølgene. Nå begynner jeg å få kontroll ;)

Mannskapet slet med å holde øyene åpne, god underholdning for kaptein Janni.

Kl. 10 ankret vi opp i Admirality Bay! Sammen med et hav av andre seilbåter i alle farger og fasonger! For et fint sted!! Nå skal vi utforske øyen! Turen var 98,5 nautiske mil og tok omtrent 22 timer.