Crewbytte på FestinaLente!

01.08.2023

Med litt flaks og god timing klarte vi (Olav, Henning og Sindre) å komme oss på besøk til Janni i Panama. Vår tur startet 5 uker tidligere i Nicaragua og nå var det duket for finalen - 5 dager på seiling med Janni.
Det startet veldig behagelig med en fantastisk hotellovernatting der vi fikk møte crewet som gikk av og sett litt av hva Panama City hadde å by på. Mye god mat og veldig hyggelig selskap!

16.juli setter vi kursen mot San Blas, vi er spente og stadig imponert over hvordan Janni styrer skuta, den er mye større enn vi trodde! Vi er ved godt mot og håper at sjøsyken ikke skal ta overhånd. I det vi kommer et lite stykke utenfor begynner vi å kjenne at det vugger godt, det tar dessverre ikke lang tid før Olav og Sindre må en tur over ripa etterfulgt av 16 timer i fosterstilling. Gjennom natten blåser det opp og vi får kjenne på dønninger, vind, regn, lyn og torden. Heldigvis er Henning i god form og kan avlaste Janni utover natten. Olav og Sindre setter seg opp og prøver å bidra sosialt med jamne mellomrom, men må stadig returnere til fosterstilling.

Etter et innholdsrikt første døgn på båten ankommer vi San Blas og ankrer opp. Været har lettet og vi er i le for dønningene innenfor revet. En ro senker seg blant alle, nå skal vi bare slappe av, lese bøker, snorkle og spise god mat de neste dagene.

Etter noen fantastiske dager på San blas øyene er det duket for hjemreisen. Olav, Sindre og Henning skal fly hjem til Norge torsdag 20.juli, vi starter derfor å seile hjem igjen onsdag litt etter lunsj og seile gjennom natten. Denne gangen i helt andre forhold, vi har fin vind og kan ligge på seil store deler av veien. Vi ligger konstant under en åpning i skydekket omringet av grå skyer, overraskende nok så varer denne åpningen hele veien og vi får sol og "blå" himmel hele veien. Denne gangen har Olav og Sindre blitt litt mer sjødyktige og kan nyte turen hjemover.

 Torsdag morgen kl.0800 ankommer vi marinaen, Janni trykker på radioen og melder vår ankomst, og er litt nervøs for sidevind når hun skal legge til. Vi som ikke kjører båt står stille på dekk og gjør som vi får beskjed om, vi kommer oss trygt til kai og Janni får skryt av de lokale arbeiderne i marinaen for sine ferdigheter med båten!
De neste timene brukes på å vaske båt, pakke sakene våres og en siste lunsj på båten før vi hopper i taxien til flyplassen.
Tusen hjertelig takk for en fantastisk tur, vi sitter igjen med minner for livet! Takk for det Jan Ove og Janni!