Cartagena og reparasjon av seil

30.04.2023

Søndag 30. april 2023. Allerede torsdag morgen kom Kevin for å se på storseilet og vurdere jobben. Ha kom kjapt med en pris vi syntes var billig og sa at jobben var hans. OK, sa han, jeg tar med meg seilet med en gang og kommer tilbake med det i løpet av 2-3 dager. Vi startet med å ta ned seilet og fikk noen utfordringer underveis. 2 av spilene var knekket slik at vi ikke fikk dem ut. I tillegg hadde toppen av seilet snurret seg slik at vi ikke fikk det ut av masten uten å måtte jobbe med det i nesten en time. Men straks seilet var løst fikk ut resten av spilene ganske greit. Jeg kjørte Kevin og seilet inn til land i jollen. Timene etterpå bruket jeg til å gå over alle spilene og fikse dem der det var nødvendig. Om ettermiddagen tok Janni og jeg en tur opp i gamlebyen for å kike litt. Inne i parken fikk vi oppleve en del apekatter, Iguaner og et sovedyr. Gamlebyen var et flott skue og vi vandret rundt i mange timer. Vi avsluttet turen med Tacos i sjøkanten.

Fredag lunsj ringer Kevin og spør om vi kan montere seilet nå, jobben er gjort. Halvannen time senere henter jeg han og seilet i marinaen. Heldigvis skulle Kevin være med å heise seilet også. Og godt var det, trinsen til toppen av seilet ville ikke flytte seg oppover staget. Den støtte mot noe. Vi kavet i minst en time, googlet og prøvde alle varianter. Et tips på nett gjorde at jeg ristet i staget samtidig som jeg dro trinsen oppover og bang, plutselig for den opp. Derfra og inn gikk det helt problemfritt. Seilmakeren hadde gjort en god jobb. I tillegg til skjøtefeste hadde han også forsterket akterliket som var begynt å gå opp i sømmen noen steder. Det føltes herlig når alt var på plass og seilet igjen var inne i masten.

Resten av fredagen gikk med til vasking og vedlikehold før vi om kvelden gikk inn til gamlebyen og tok oss en god middag på en Argentinsk restaurant.

Lørdag var vaskedag, hele byssen ble vasket ned. I tillegg ble det en klesvask også. Handling på dagligvarebutikken ble også gjort. En flott butikk som minnet mye om Meny butikkene hjemme. Var også innom en del båt butikker på jakt etter noe å montere Starlinken på, samt verktøy til å kunne åpne clutchen til autopiloten. Håper fremdeles på en å kunne sy sammen en av to deler. Om kvelden ble det Taco på kaikanten igjen.

Søndag fikk vi oppleve hvordan det kan regne. . Det høljet ned, en bøte fylte seg med vatten i løpet av kort tid. I tillegg var det lyn og torden i flere timer. Noe av det synes vi var alt for nærme, så PC'er, ipader ble lagt i komfyren.