Barbados en liten perle

22.01.2023

En uke på fantastiske Barbados har flydd forbi. Det er vel et godt tegn? Vi ankom Barbados lørdag morgen. Ankeret ville ikke samarbeide, men satt heldigvis på 3 forsøk. Vi får skylde på at det var lenge siden sist. Anders fra den danske båten vestvind var kjapp med å hoppe uti med snorkelmaske for å sjekke ankeret vårt. Utrolig snilt! Resten av dagen gikk med til vasking av båt, innsjekk av båt og mannskap, wifi-cafe, øl i solen og bading. Wow, det er deilig å være fremme!

Etter en god natts søvn i vår egen seng (!!) begynte vaskingen for alvor. 2 uker i mye vind og store bølger setter et salt preg på båten... rust må pusses og kjøkken må skrubbes. Vi var godt i gang da tyske «Sven» plutselig stod skjelvene på plattformen vår. Han var blitt kastet av båten han hadde krysset Atlanteren med... så vi tok han ombord og sa han kunne bli en natt, men at vi snart fikk besøk. Han var veldig grei, men ble fort varm i trøyen. Det var tydeligvis ganske kjekt og behagelig å være en del av mannskapet på FestinaLente. En natt ble derfor til to, og vi måtte nærmest tvinge han til å finne en ny båt. Heldigvis fikk han napp hos et amerikansk par på en catameran like i nærheten. De skulle samme vei som han: Grenada.

Onsdag ettermiddag fikk vi 2 nye crewmedlemer: Amanda og Siri. De har vært på Hawaii og den dominikanske republikk, før de tok fly til Barbados. Jeg hentet de med dingyen i sentrum og tok de med ut på båten. Der ble det bading og middag (og utpakking).

Vi har kost oss sånn med vårt nye crew! De lager mat, vasker og sprer god stemning! Sammen har vi spist mye god mat, snorklet, blitt kjent med alle tyskerne i bukta, kort med havnepolitiet og mye mye mer! Det skal sies at det holdt på å gå skikkelig gale da jentene skulle lage sin første middag ombord... da ble en (silikon)bordskåner med under stekepannen da den ble satt på gasskomfyren. Den tok fyr og røykvarsleren ulte. Det løste seg fint, og er nå blitt en god historie!

Bilder sier mer enn 1000 ord. Vi koser oss i varmen! Og jobber enda med innhenting av søvn og energi siden kryssingen. Burde gå raskt slik som forholdene er rundt oss om dagen ;)